RÅDGIVNING
FIND ADVISORS FOR JOB SEARCH, GET
LEGAL ASSISTANCE FOR THE CONTRACT OR
BE ASSOCIATED WITH A MENTOR SCHEME

JURIDISK SPARRING
Kontrakter
Klausuler
Løn
Opsigelser
Barsel
Sygdom
Ferie
Arbejdsskade
Skat
KARRIERERÅDGIVNING & -UDVIKLING
VIDEREUDDANNELSE
MASKINMESTEREN
For første gang er der i samarbejde med udenlandske virksomheder udarbejdet en engelsk præsentation af maskinmestrenes kompetencer og arbejdsområder. Du finder præsentationen HER – den er et godt redskab, hvis du eksempelvis skal søge arbejde i udlandet.
I den nye engelske præsentation kaldes maskinmestre for Operation and Maintenance Engineers, hvilket skal ses i forhold til det officielle engelske navn på uddannelsen, som er Bachelor in Technology Management and Marine Engineering.
Maskinmestre er allerede en kendt størrelse i den internationale skibsfart og står stærkt med den globale standard STCW (Standards of Training, Certification and Watchkeeping for Seafares). Formålet med præcisionen er også at fremhæve de andre aspekter af professionen, der i dag fylder mest, når man ser på de brancher, som maskinmestre arbejdet i.
Formålet med den engelske præsentation er at hjælpe dig som maskinmester, når du skal præsentere dig selv og din profession over for udenlandske virksomheder.
Hent den engelske præsentation her: Operation and Maintenance Engineers
Har du brug for yderligere information, er du velkommen til at kontakte os på 3336 4920 / mf@mmf.dk.
Først i 2006 blev maskinmesteruddannelsen formelt en professionsbachelor, men med en godkendelse fra Uddannelses- og Forskningsministeriet i 2021 har maskinmestre, der er uddannet i perioden 1989-2006, fået deres uddannelse anerkendt på niveau med andre bachelorer.
Indtil 2006 gjaldt Bekendtgørelse 599 af 7. oktober 1988 for uddannelse af maskinmestre. På det tidspunkt var hverken ECTS eller begrebet professionsbachelor brugt i danske maritime uddannelser, men ministeriets godkendelse betyder, at et eksamensbevis som maskinmester udstedt mellem 1989 og 2006 nu anerkendes som et uddannelsesniveau svarende til den maskinmesterbachelor, der blev en realitet i 2006. Denne bachelor svarer til niveau 6 i den såkaldte europæiske kvalifikationsramme EQF – European Qualifications Framework.
Anerkendelsen gælder for eksamensbeviser fra alle nuværende og tidligere maskinmesterskoler, heriblandt de nu lukkede Odense Maskinmesterskole, Aalborg Maskinmesterskole og Esbjerg Maskinmesterskole/Maritimt Uddannelsescenter Vest.
Hvis du har en maskinmesteruddannelse, der er afsluttet før 1989, skal uddannelsen stadig gennem en individuel sagsbehandling, før den eventuelt kan godkendendes på bachelorniveau.
Uddannet fra 1989 – 2006?
HER kan du downloade ministeriets godkendelse (på engelsk).
FACTS
Fra 2006 blev maskinmesteruddannelsen godkendt som professionsbachelor ved en ministeriel bekendtgørelse.
I dag svarer en professionsbachelor som maskinmester til 270 ECTS.
Hvis du har brug for, at din maskinmesteruddannelse afsluttet i perioden 1989 – 2006 er anerkendt på bachelorniveau af Uddannelses- og Forskningsministeriet, kan du hente godkendelsen HER.
Håndbog for maskinmestre – det tekniske opslagsværk
Håndbog for maskinmestre udkom for første gang i 1917 og har siden været fast inventar på bogreolen hos erhvervsaktive maskinmestre, studerende og undervisere på landets maskinmesterskoler samt andre med en polyteknisk uddannelse.
I 2020 lancerede Maskinmestrenes Forening en digital udgave af håndbogen, som er tilgængelig via abonnement på www.hfmm.dk. Den digitale udgave indeholder tusindvis af tekniske formler og flere hundrede sider med beskrivelser af tekniske emner, der relaterer til maskinmesterprofessionen.
Teknisk viden direkte på PC, mobil og tablet
Den digitale udgave af Håndbog for maskinmestre fungerer på alle devices, så du altid har teknisk viden, modeller og formler lige ved hånden – også, når du er på farten.
Med den avancerede søgefunktion er det let at finde specifikke emner og formler, som du kan gemme til senere, skrive noter til og downloade noterne i PDF-format.
FÅ ADGANG ALLEREDE I DAG
Studerende?
Gratis for studerende medlemmer af Maskinmestrenes Forening.
Erhvervsaktiv eller seniormedlem?
Få adgang til Håndbog for maskinmestre til en særdeles attraktiv pris på kr. 249,- pr. år. De første tre måneder er gratis.
Underviser?
Undervisere på en maskinmesterskole eller et maritimt uddannelsescenter kan få gratis adgang, hvis skolen har købt licens. Alternativt gælder samme abonnementsvilkår som for erhvervsaktive og seniormedlemmer.
Ikke medlem?
Prisen for ikke-medlemmer er kr. 499,- pr. år.
SE VORES UDVALGTE LEDIGE STILLINGER
Bliv juniormaskinmester i Maersk
Interesseret? Send din ansøgning og dit
CV online i dag på blivskibsofficer.dk