Skip to content

MØD EN VIRKSOMHED

FREMTIDEN BLÆSER I VINDEN

For maskinmestre er et job hos Vattenfall en mulighed  for at gøre karriere i en af Europas største energikoncerner og hos Danmarks største operatør af havmølleparker.

Om få år driver Vattenfall danske havmølleparker med en samlet effekt på næsten 1,5 GW, og maskinmestre, som ønsker at bidrage til den grønne omstilling, kan ikke få en større arena for en karriere inden for vindenergien.

Samtidig er nye, store havmølleprojekter på vej i Danmark og udlandet, som Vattenfall også forventer at blive en del af. For maskinmestre betyder det en karriere med rigtig mange forskellige muligheder.

»Vattenfall er det oplagte valg for maskinmestre, som vil arbejde med vindkraft. Vi er på vej til at få en ledende rolle på det danske marked, og vi er aktive på flere andre europæiske markeder, så du kommer til at arbejde internationalt,« siger maskinmester Stefan Schlie, som er Head of WTG Engineering hos Vattenfall, der har i alt ca. 20.000 medarbejdere.

Et fossilfrit liv indenfor én generation
Vattenfall har flere forskellige entry-level-jobs til nyuddannede maskinmestre: Ved mølleparkerne er det jobs som blandt andet driftsteknikere, vedligeholdsansvarlige – foruden troubleshooting og driftsoptimering. I land er det designopgaver, teknisk due diligence og projektledelse, udvikling af SCADA-løsninger, plc og brugerinterface i den fortsatte digitale transformation af vindmølledriften.

»Vi er ved at opbygge en international organisation til drift og udvikling, som kan håndtere flere store havmølleparker. Det seneste år er vi mandet op med 30 nye medarbejdere, hvoraf flere er maskinmestre, og vi får brug for endnu flere,« siger Stefan Schlie.

Vattenfalls motto er ”Fossil free living within one generation”.

»Det mål kræver, at vi skal være innovative og udnytte alle nye løsninger, som giver os fordele. Set fra et maskinmestersynspunkt kan man ikke være på en meget mere spændende arbejdsplads de kommende år, når den grønne omstilling skal føres ud i praksis,« siger Stefan Schlie.

Vattenfall Vindkraft A/S

Ansatte
Globalt 19.910
Danmark 290
Maskinmestre 50
Maskinmestre i Danmark –

Fokus
Vattenfall er et europæisk energiselskab med cirka 20.000 medarbejdere. I mere end 100 år har vi elektrificeret industrier, leveret energi til menneskers hjem og moderniseret vores måde at leve på gennem innovation og samarbejde. Vi vil nu gøre det muligt at leve fossilfrit inden for én generation.

Ansvarsområder

  • Kvalitetskontrol
  • Ledelse
  • Hydraulik
  • Offshore – vindmølleteknologi
  • Energiforsyning
  • Køle- varmeteknologi
  • Produkt- og softwareudvikling
  • Salg
  • Energiproduktion
  • Transmission

Information
Vattenfall Vindkraft A/S
Jupitervej 6
6000 Kolding
Tlf. +45 8827 5000
www.group.vattenfall.com/dk/

Tilbud til studerende
Praktikophold, studiejob og
mulighed for at skrive
bachelor- eller afgangsprojekt.

Need Help?

I’m Here To Assist You job1

Something isn’t Clear?
Feel free to contact me, and I will be more than happy to answer all of your questions.