Skip to content

MØD EN VIRKSOMHED

HELE UDDANNELSEN KOMMER I SPIL

Henrik Kjær Nielsen er maskinmester og souschef i Teknisk Afdeling hos fjerkræproducenten Danpo A/S. Her har han været et års tid, og han trives med de mange forskellige opgaver i hverdagen.

»Du ved aldrig, hvad du møder ind til. Der er nye udfordringer hver eneste dag, og det er det fede ved det. Du har planlagt en hel masse, men så kan det ændre sig lynhurtigt,« siger Henrik Kjær Nielsen, der er 30 år og blev uddannet maskinmester i januar 2015.

Sammen med sin chef, der også er maskinmester, og resten af Teknisk Afdeling, har Henrik Kjær Nielsen ansvaret for at vedligeholde de mange maskiner på Danpo A/S’ fabrik ved Give. Afdelingen skal sørge for, at forsyningen af blandt andet vand, varme og køling fungerer gnidningsløst og samtidig sikre, at maskinerne i produktionen kører, som de skal. Her foregår forædlingen af kyllingerne.

»Vi holder fabrikken kørende og vedligeholder alle maskinerne. Jeg får brugt alle de kompetencer, jeg har med mig fra maskinmesterskolen. I Danpo har vi både køling, renseanlæg, ventilation og dampkedler. Og fire produktionslinjer med 30 maskiner i hver linje. Og så er jeg også leder. Man når hele vejen rundt,« siger Henrik Kjær Nielsen.

Danpo A/S har omkring 1.000 medarbejdere og producerer blandt andet kyllingenuggets til fastfoodkæden McDonald’s i Danmark. Virksomheden er en del af fjerkrækoncernen Scandi Standard, der er Nordens største producent af fjerkræ med fabrikker og varemærker i Danmark, Norge, Sverige, Finland og Irland.

Ofte er maskinmester Henrik Kjær Nielsen selv med på gulvet, når fabrikkens maskiner skal have et eftersyn, men meget af hans tid går med det ledelsesmæssige ansvar for de 22 medarbejdere i Teknisk Afdeling.

»Det er en spændende opgave og en af grundene til, at jeg søgte til Danpo A/S. De varierede opgaver som maskinmester, og så det at jeg kunne prøve kræfter med ledelse,« siger Henrik Kjær Nielsen, der skal på intern efteruddannelse i ledelse til efteråret.

Danpo A/S

Ansatte
Globalt –
Danmark ca. 1.000
Maskinmestre –
Maskinmestre i Danmark 7

Fokus
Danpo A/S er en af del Scandi
Standard, der producerer, sælger
og markedsfører kølede,
frosne og forædlede kyllinger.

Ansvarsområder

  • Kvalitetskontrol
  • Service Supply
  • Vandbehandling
  • Vandforsyning
  • Vandrensning
  • Ledelse
  • Energiforsyning
  • Køle- & varmeteknologi
  • Energiproduktion

Information
Danpo A/S
Tykhøjetvej 44
Farre
7323 Give
Tlf.: 7211 5555

Tilbud til studerende
Praktikophold, bacheloropgaver,
afgangsprojekter

Need Help?

I’m Here To Assist You job1

Something isn’t Clear?
Feel free to contact me, and I will be more than happy to answer all of your questions.