Thorleif Gotved er en af Danmarks førende LinkedIn-specialister. Han har undervist i mere end 10 år i brugen af LinkedIn og giver her en række konkrete tips & tricks til at få en skarp LinkedIn-profil. Artiklerne og de konkrete ”How To”-videoer henvender sig både til dig, der er ny på LinkedIn og til dig, der skal opdatere din profil.
God fornøjelse.
På din profil har du mulighed for at tilføje profilsektioner (4). Profilsektionerne er delt op i hhv. kernen, anbefalet og ekstra – i videoen kan du konkret se, hvordan du tilføjer dem.
Det, som LinkedIn definerer som kernen i din profil, er hhv. erfaring/stilling, uddannelse, Om-feltet og kompetencer.
Den gyldne regel for at normalt CV er, at det ikke må fylde for meget. Oftest er anbefalingen 2-3 sider. Men din LinkedIn-profil er anderledes, da læseren i første omgang kun ser dine 5 seneste job samt uddannelser.
Udover ”Kernen” har du mulighed for at tilføje en række andre sektioner (4). Fx hvis du har taget en eller flere licenser og certificeringer, fag/kurser og anbefalinger fra fx en tidligere chef, kunde eller kollega.
Anbefalinger, som er med til at give din profil troværdighed, har du ikke selv helt kontrol over, da du er afhængig af, at andre gør noget aktivt. Du kan anmode om en anbefaling via ”Tilføj profilsektion” eller ved at gå ind på den persons profil, du ønsker en anbefaling fra, og trykke på knappen ”Mere” (6).
I denne del af ”Tilføj profilsektion” har du mulighed for at smøre og pudse din profil, så den skinner ekstra smukt. Fx ved at anføre evt. frivilligt arbejde, hvilket jo også fortæller noget om dig, dine værdier og personlighed. Har du modtaget udmærkelser og priser i forbindelse med dit studie, frivilligt arbejde eller andet, så pral gerne ved at anføre det på din profil. Du har også mulighed for at angive evt. bøger, du har skrevet, projekter du har deltaget i, sprogkundskaber mm.
Alt sammen ting, som kan være med til at tune din profil.
Hvis vi bevæger blikket væk fra ”Tilføj profilsektion” og i stedet kigger mod øverste højre hjørne på din profil, så dukker muligheden for ”Tilføj profil på et andet sprog” op. Det giver nemlig mulighed for, at du kan tilføje en sprogversion til din profil. Dermed kan du have en profil i forskellige sproglige versioner, fx dansk og engelsk.
Ca. samme sted kan du også strømline din URL’en, dvs. ”adressen” på din profil. Fx ved at fjerne div. vilkårlige bogstaver og tal, som pr. automatisk er sat efter dit navn i URL’en.
Det ser mere professionelt ud og gør det nemmere at skrive linket til din profil i fx dit CV, hvis du lige har brugt et minut på denne lille optimering.
Hvis du er typen, som ikke er bleg for at lave mange indlæg/artikler på LinkedIn, så kan du overveje, om creatormode er noget for dig. Hvis du aktiverer creatormode-tilstanden, så kan du angive op til 5 ting, du oftest skriver om (5), samtidig med at din profil ændrer sig lidt forskellige steder.
Den perfekte og ultimative LinkedIn-profil findes ikke – hvis du spørger mig. Derfor er mit råd: gør det så godt, du kan, og tag ét skridt ad gangen. Heldigvis kan du jo hele tiden ændre i profilen, og derfor anbefaler jeg generelt at gøre det til en vane et par gange om året at se på ens egen profil og optimere de steder, du synes trænger til det. Et godt sted at starte er at blive inspireret af andres profiler.
Thorleif Gotved er en af Danmarks førende LinkedIn-specialister. Han har undervist i mere end 10 år i brugen af mediet og har selv, med stor succes, brugt LinkedIn til at få kunder og samarbejdspartnere, da han i 2017 blev selvstændig GDPR-konsulent. I dag er han stadig selvstændig med virksomheden Gotvedpr. GDPR fylder dog kun halvdelen af arbejdstiden, mens resten af tiden bruges på at undervise og rådgive i skabelse af professionelle relationer, med særlig fokus på LinkedIn.
Maskinmestrenes Forening
Sankt Annæ Plads 1
1250 København K
CVR: 20802618